Erotiska Femtio nyanser-författaren har skrivit nytt

Författaren E L James ger ut sin första fristående roman. På bilden besökte hon en bokhandel i New York 2015. Bild: TT/AP/Mary Altaffer

Den brittiska författaren E L James släpper sin första fristående bok, meddelar det svenska förlaget Norstedts i ett pressmeddelande. Hon slog i genom 2011 med den erotiska romanen Femtio nyanser av honom eller Fifty Shades of Grey, som den heter på engelska.

Boken The Mister beskrivs som "en modern askungesaga" och kommer på svenska till sommaren i Sverige, meddelar förlaget. E L James avslöjar inte om den nya romanen innehåller lika mycket explicita bdsm-scener som de tidigare. Huvudpersonerna är den unge aristokraten Maxim Treyelyan och Alessia Demachi, som nyss anlänt till London med hemligheter i bagaget.

– Maxim och Alessia har tagit mig på en fascinerande resa och jag hoppas att mina läsare kommer att låta sig svepas med av deras spännande och sensuella berättelse, säger E L James i ett uttalande.

Historien om miljonären Christian Grey och studenten Anastasia Steele blev en succé när första boken gavs ut 2011 och serien har sålts i 150 miljoner exemplar. De tre originalböckerna blev senare filmer med Jamie Dornan och Dakota Johnson i huvudrollerna. De senaste alstren från E L James är två romaner där man får följa samma historia, men ur Christian Greys perspektiv i stället för Anastasias.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning