Eriksson skrev historia – Mannio åker till OS

Sandra Eriksson vann redan sitt tionde raka FM-guld i hinderloppet. Hon är bara den femte idrottaren som lyckats med bragden.

Olli-Pekka Karjalainen med 15 raka guld i slägga. Häcklöparen Arto Bryggare och kulstötaren Asta Ovaska med elva raka FM-titlar. Sandra Eriksson tog sitt tionde raka FM-guld och tangerar nu fjärdeplatsen på listan med alla tiders längsta FM-guldsviter tillsammans med 3000-meterslöparen Päivi Tikkanen.

Eriksson, 27, vann 3000 meter hinder med ett sololopp på hyfsade tiden 9.40,70. Plåster på såren efter misslyckandet i EM då hon bara tog en tiondeplats.

– Den första veckan efter EM var ganska dålig. Men efter det har det känts bättre dag för dag. Det viktigaste här var att vinna. Genom att springa i täten säkrade jag att det inte uppstod problem vid hindren.

– Löpandet kändes starkt, säger Eriksson till FNB.

Minst lika nöjd som Eriksson var Camilla Richardsson. Hon tog silver 38 sekunder bakom Eriksson – men på förmiddagen fick hon fira FM-guld på 10 000 meter. Sammanlagt blev det ett guld och två silver för Vasa IS-löparen då hon i fredags tog silver på 5 000 meter.

Mannio till Rio

Herrarnas spjuttävling blev resultatmässigt en stor besvikelse. Bara fyra kast – två av Tero Pitkämäki och två av Ari Mannio – mätte över åttio meter. Pitkämäki tog sitt sjunde FM-guld med ett kast som bar 82,05. Mannios silverbåge på 81,38 var nytt säsongsbästa.

Då Teemu Wirkkala stannade på 75,07 betyder det att Mannio blir den tredje spjutherren i OS i Rio de Janeiro. Spjuttruppen är den samma som i EM: Antti Ruuskanen, Pitkämäki och Mannio.

– Jag är inte nöjd med silvermedaljen men jag är nöjd med OS-platsen, säger Mannio i Yles intervju.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00