Erik Karlsson avgjorde tredje semifinalmötet

Erik Karlsson blev tungan på vågen i rysare. Bild: Lehtikuva/Dilip Vishwanat

Det blev en dramatisk avslutning i NHL-ishockeyns tredje semifinalmöte mellan San Jose och St Louis.Fem minuter in i förlängning sätter San Joses Erik Karlsson det avgörande 5–4 – men i reprisen ser det ut som att domarna egentligen borde ha blåst av före skottet.

– Jag såg inte riktigt. Gustav (Nyqvist) fick den (pucken) precis framför kassen och jag såg till att göra mig tillgänglig. Men jag har inte sett reprisen, svarar Erik Karlsson på frågan om han såg handpassningen.

På filmsekvenser från händelsen syns hur Timo Meier skjuter mot mål. Han blir sedan fälld när han försöker ta returen och kommer åt pucken med sin hand. Något som ingen av de fyra domarna ser och därför gills också det efterföljande målet – Gustav Nyqvist fångar pucken som kommer från Meiers hand och passar Erik Karlsson som snärtar in den i mål.

Första målet

Karlsson, som inför semifinalmötet inte hade gjort mål på 32 matcher, gjorde även matchens första mål. Med över halva förstaperioden spelad fångar han pucken och drämmer i väg ett långskott över halva planen – som sitter.

Ett par minuter senare utökar Joe Thornton San Joses ledning till 2–0.

Andra perioden tog St Louis grepp om matchen. Först reducerade Alexander Steen till 2–1. Och efter ytterligare ett mål av Thornton (3–1) hämtade laget inte bara igen utan gick även om och ledde inför tredje perioden med ett mål.

– Jag tycker att vi hade en riktigt bra första period, men sedan slog vi av lite på gasen, säger Erik Karlsson.

San Jose leder

Med minuten kvar att spela kvitterade San Joses Logan Couture och matchen gick till förlängning. Och det hela slutade alltså 5–4 till San Jose, efter Karlssons mål i förlängningen.

Det står nu 2–1 till San Jose i seminfinalserien. Lagen möts nästa gång natt mot lördag finsk tid.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46