Erdogans nya flyg skapar ilska och förvirring

Bild: Lehtikuva/Murat Kula

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har införskaffat ett flygplan av det tjusigare snittet i form av en jumbojet som värderas till 300 miljoner euro. Men hur han kom över dyrgripen är inte klart.

Erdogan själv säger att planet, en Boeing 747-8 utrustat med både loungeytor och konferensrum, var en gåva från emiren Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani i Qatar. Men enligt presidentens kritiker, däribland landets största oppositionsparti CHP, har Erdogan i själva verket köpt planet. Gamze Tascier, en av partiets representanter, skriver på Twitter att ett företag i Schweiz har bekräftat försäljningen av ett plan av den modell som nu återfinns i Erdogans och den turkiska regeringens stall.

Erdogan har vid flera tillfällen anklagats för att ha en fäbless för överdriven lyx, bland annat med hänvisning till det nya presidentpalatset i Ankara som han flyttade in i 2014. Erdogan svarade då med att sådana faciliteter är brukliga för en nation av Turkiets dignitet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46