Erdogan uppges häva undantagstillstånd

MHP:s partiledare Devlet Bahceli (till vänster) tillsammans med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Bild: TT/AP

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och ledaren för hans allianspartner i det ultranationalistiska MHP är överens om att inte förlänga undantagstillståndet, rapporterar den regeringsvänliga tidningen Sabah. Den nuvarande tremånadersperioden löper ut i juli.

Undantagstillståndet har varit på plats sedan kuppförsöket 2016. Erdogan har anklagats för att ha utnyttjat det för att inte bara slå ner mot misstänkta kuppmakare, utan även mot meningsmotståndare i bredare mening. Han lovade dock tidigare i juni att han skulle häva undantagstillståndet om han vann valet den 24 juni.

Både utländska valobservatörer och EU har riktat kritik mot orättvisa förhållanden inför valet, som gav Erdogan segern. I parlamentsvalet förlorade dock hans AKP sin majoritet och partiet är därför beroende av samarbete med MHP.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46