Epstein testamenterade hundratals miljoner till fond

Bild: Stephanie Keith/Lehtikuva-AFP

Den amerikanske miljardären Jeffrey Epstein, som anklagades för flera fall av sexbrott mot unga flickor, skrev ett testamente bara två dagar innan han tog sitt liv i sin cell, skriver tidningen The New York Post

Tillgångar till ett värde av över 577 miljoner dollar ska gå till en fond med hittills okända förmånstagare. Bland de testamenterade tillgångarna finns bland annat flera fastigheter, bilar och båtar men även över 56 miljoner dollar i kontanter.

Jeffrey Epstein misstänktes för att ha sexuellt utnyttjat flickor så unga som 14 år. Vittnesmål tyder på att han omgav sig med en lång rad unga flickor i vad som beskrivs som ett fall av utstuderad människohandel.

Miljardären utreddes och fälldes för liknande brott för över tio år sedan men har hela tiden nekat till brott. Omständigheterna kring hans självmord utreds och har lett till att häktesvakter och myndighetschefer avskedats.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning