Enkel Norgeseger i blågul tränarduell

Bild: Lionel Bonaventure/Lehtikuva-AFP

Martin Sjögren utklassningsvann den svenska tränarduellen mot Thomas Dennerby i fotbolls-VM.Sjögrens Norge gav inte Nigeria en chans och vann med klara 3–0 sedan Rosengårds Lisa-Marie Utland gjort ett av målen.

Norge var favorit mot Nigeria, men Sjögren hade förmodligen inte kunnat drömma om att det skulle gå så enkelt i mötet i Reims.

När Växjöbacken Osinachi Ohale styrde in bollen i eget mål i 37:e minuten innebar det 3–0 för Norge och rullgardinen var neddragen för Dennerby och hans svenskinfluerade Nigeria med fem damallsvenska spelare i startelvan.

Då hade Guro Reiten skjutit 1–0 i 17:e minuten via armen på mittbacken Onome Ebi och in bakom chanslösa målvakten Tochukwu Oluehi.

Sedan klev Rosengårdsanfallaren Lisa-Marie Utland fram.

Hon kanonsköt 2–0 i 34:e minuten och bara tre minuter senare var det en framstormande Utland som Isabell Herlovsen försökte nå med det inlägg som Ohale styrde i eget mål.

En riktig knockoutstart av Norge.

Nigerias olycka fortsatte i andra halvlek då Piteåbacken Faith Michael skadade sig och fick bäras ut på bår.

Norge saknar ju superstjärnan Ada Hegerberg som nobbar landslagsspel, men fick ändå en drömstart på VM-turneringen.

I nästa match blir det dock betydligt tuffare för Sjögrens Norge som på onsdag ställs mot Frankrike. Hemmafavoriten imponerade stort i sin premiär i fredags, 4–0 mot Sydkorea.

För Nigerias del väntar just Sydkorea i nästa match, också på onsdag.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54