Enhetliga regler för barn och barnvagnar på lokaltåg

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Från och med januari nästa år gäller enhetliga regler för barn under 7 år och vuxna som reser med barn i barnvagn i tågen i huvudstadsregionens närtrafik.

Från och med nästa år reser alla barn under 7 år gratis i VR:s lokaltåg. Hittills har barn under fem år åkt gratis. I fortsättningen får också en vuxen som reser med ett barn i barnvagn åka gratis om barnet är yngre än 6 år. Barnbiljettens åldersgränser är mellan 7 och 16 i VR:s närtrafik. Barnbiljetten är 50 procent billigare än en biljett för vuxna. Med förändringarna vill VR ha ett enhetligt system tillsammans med Helsingforsregionens trafik. Hittills har VR och Helsingforsregionens trafik (HRT) haft olika gränser. HRT:s medlemskommuner är Helsingfors, Esbo, Grankulla, Kervo, Kyrkslätt, Sibbo och Vanda. Från och med årsskiftet är Sjundeå och Tusby nya medlemmar i HRT.

– I fortsättningen finns ett enhetligt regelverk i lokaltågen och det ändras inte under resan, säger VR:s närtrafikchef Teemu Sipilä.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00