Engren skadad – IFK värvar italiensk målvakt

Före detta Ässät-målvakten Andreas Bernard har skrivit kontrakt med HIFK. Bild: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Atte Engren är ur spel 3-4 veckor på grund av skada.

Atte Engren tvingades bryta lördagens match mot HPK. På måndagen meddelade klubben att målvakten är ur spel 3-4 veckor.

Målvaktssituationen i IFK är långt från optimal. Frans Tuohimaa, som värbvades från SaiPa inför säsongen, missade hela försäsongen på grund av skada och spelade sin första match i fredags då IFK förlorade mot HPK. Lördagens match inledde han på bänken innan han byttes in inför den tredje perioden.

Tuohimaa sade själv efter fredagens match att han fysiskt inte är i så bra skick som han skulle vilja vara. Därför kom Engrens skada ytterst olägligt. Dessutom är klubbens tredjemålvakt Roope Taponen ur spel 2-3 veckor på grund av skada.

För att Tuohimaa ska få fortsatt arbetsro och möjlighet att sakta komma tillbaka in i ligarytmen och stärka sin fysik värvar IFK nu den italienska målvakten Andreas Bernard. IFK berättade om värvningen i sin Bättre Folk-tjänst.

Bernard, som tidigare spelat för SaiPa och Ässät i ligan, har skrivit kontrakt med IFK för kommande fyra veckor.

Markus Kankaanperä är ur spel 4-6 veckor medan Micke-Max Åsten, Rony Ahonen och Thomas Nykopp är borta day-to-day som man säger.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning