En välfylld omelett med aubergine

Omelett med aubergine och rödlök är både lättlagat och gott. Bild: TT

Omelett kan göras på bara några ägg eller laddas med stekt aubergine och rödlök för att bli mer mättande.

Omelett med aubergine och rödlök

4 personer, 20 minuter

8 ägg

3 msk vatten

salt och peppar

1 stor aubergine

2 rödlökar

1 vitlöksklyfta

smör och rapsolja

Att äta till:

tomater

blandade blad + persilja

Gör så här:

1. Vispa samman ägg och vatten till en slät smet. Salta och peppra lätt. Skölj och skär auberginen först i skivor, dela sedan i 4 eller 6 bitar. Skala och skär rödlökarna i tunna klyftor.

2. Stek först auberginebitarna i enbart olja i en ugnstålig stekpanna. När de fått färg lägg i rödlöken och stek några minuter.

3. Slå på mer olja och en klick smör. Häll i äggsmeten och riv i vitlöksklyftan. Rör sakta i omeletten tills den börjar stelna. Sätt in den i ugnen på 175 grader tills ovansidan fått lite färg. Fördela omeletten på tallrikar och garnera med tomat, sallad och persilja. Strö över lite flingsalt.