En välfylld omelett med aubergine

Omelett med aubergine och rödlök är både lättlagat och gott. Bild: TT

Omelett kan göras på bara några ägg eller laddas med stekt aubergine och rödlök för att bli mer mättande.

Omelett med aubergine och rödlök

4 personer, 20 minuter

8 ägg

3 msk vatten

salt och peppar

1 stor aubergine

2 rödlökar

1 vitlöksklyfta

smör och rapsolja

Att äta till:

tomater

blandade blad + persilja

Gör så här:

1. Vispa samman ägg och vatten till en slät smet. Salta och peppra lätt. Skölj och skär auberginen först i skivor, dela sedan i 4 eller 6 bitar. Skala och skär rödlökarna i tunna klyftor.

2. Stek först auberginebitarna i enbart olja i en ugnstålig stekpanna. När de fått färg lägg i rödlöken och stek några minuter.

3. Slå på mer olja och en klick smör. Häll i äggsmeten och riv i vitlöksklyftan. Rör sakta i omeletten tills den börjar stelna. Sätt in den i ugnen på 175 grader tills ovansidan fått lite färg. Fördela omeletten på tallrikar och garnera med tomat, sallad och persilja. Strö över lite flingsalt.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning