En timmes tåg mellan Helsingfors och Tammerfors

Många Tammerforsbor jobbar i Helsingfors och snabbare tåg har önskats redan länge.Bild: SPT/Mikael Piippo

Man ska kunna åka tåg på en timme mellan Helsingfors och Tammerfors. Det framgår av Finansministeriet förslag till nästa års statsbudget.

Finansminister Petteri Orpos budgetförslag betonar sysselsättning och fortsatt stark tillväxt. Enligt förslaget borde man i samband med en grundlig reparation av stambanan göra det möjligt att åka med tåg mellan Helsingfors och Tammerfors på en timme.

Många tammerforsbor jobbar i Helsingfors och snabbare tåg har önskats redan länge. Ett snabbare tåg skulle också gynna dem som reser via Tammerfors till Helsingfors.

I dag går de snabbaste tågen mellan städerna på 1,5 timme. För en del tåg räcker resan nästan två timmar. En timmes tåg har redan en längre tid planerats mellan Helsingfors och Åbo.

Regeringen behandlar budgetförslaget vid sin budgetmangling den 28–29 augusti. Efter det ska riksdagen behandla förslaget.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00