Ännu en gripen för dådet – bostad genomsöks

Ytterligare en man har gripits i samband med utredningen av tunnelbanedådet i London. En bostad genomsöks av polisen i en Londonförort. Men samtidigt sänker myndigheterna terrorhotnivån till den näst högsta.

Den 21-årige mannen greps strax före midnatt natten mot söndagen i Hounslow i sydvästra London, enligt polisen i den brittiska huvudstaden. Gripandet skedde med stöd av brittiska terrorlagar och 21-åringen har tagits till en polisstation i södra London.

En bostad i förorten Stanwell – nära Hounslow – genomsöks av polisen i samband med utredningen kring den gripne, rapporterar AP.

Epicentrum väst om London

Trettio människor skadades när en hemmagjord sprängladdning detonerade i en tunnelbanevagn vid stationen Parsons Green under fredagens morgonrusning. Bomben tycks dock inte ha utlösts helt och hållet, och ingen av dem som fördes till sjukhus fick livshotande skador.

Bild: TT

Under lördagen greps en 18-årig man i Dover, sannolikt på väg att fly landet längs samma rutt som extremistgruppen IS – som tagit på sig dådet – tidigare använt för att föra människor in och ut i Storbritannien.

Utredningens epicentrum tycks nu vara koncentrerad kring områden sydväst och väst om Londons centrala delar.

Terrorhotnivån sänks

Under lördagen inledde beväpnad polis också en stor sökinsats i förorten Sunbury i sydvästra London. Hounslow, där 21-åringen greps, ligger omkring en halvmil från Sunbury.

Fredagens dåd, som polisen utreder som ett terrorbrott, är det femte större attentatet i Storbritannien i år.

Terrorhotnivån i landet höjdes efter dådet till den högsta, och låg kvar där till på söndagen. Men Storbritanniens inrikesminister Amber Rudd säger nu att terrorhotnivån sänks till "allvarlig" från "kritisk", efter att framsteg har gjorts i utredningen. Det betyder fortfarande att en attack betraktas som högst trolig.

Bild: EPA/WILL OLIVER

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03