Elever och lärare i Sipoonjoen koulu försätts i karantän

Sipoonjoen koulu ligger i Nickby och i skolan går 330 elever. Arkivbild. Bild: Kristoffer Aberg

På tisdag konstaterades ett fall av covid-19 hos en elev i skolan Sipoonjoen koulu i Sibbo, meddelar Sibbo kommun i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Dessutom har knappt 20 elever och några lärare i Sipoonjoen koulu exponerats för viruset. De försätts i karantän som en försiktighetsåtgärd. De exponerade eleverna övergår till distansundervisning.

Vårdnadshavarna till de exponerade eleverna har informerats om situationen tidigare på tisdagen. Skolans övriga elever ska inte ha exponerats för viruset och de övriga klasserna fortsätter undervisas i skolan och fortsätter beakta rådande säkerhets- och hygienanvisningar, meddelar kommunen.

Sipoonjoen koulu ligger i Nickby och skolan har cirka 330 elever i årskurserna 7–9.

Tidigare i dag kom det fram att en anställd i Gumbostrands skola i Sibbo hade smittats av coronaviruset, vilket också HBL rapporterade. På grund av exponeringen har 13 elever i Gumbostrands skola försatts i karantän som en försiktighetsåtgärd.

I Sibbo har man dessutom rekommenderat att eleverna i årskurserna 4–6 i Söderkulla skola tillfälligt övergår till distansundervisning på grund av personalbrist till följd av epidemin. Eleverna i Söderkulla skola har inte exponerats för viruset.

I de övriga grundskolorna i Sibbo fortsätter närundervisningen för tillfället som vanligt.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning