En personbil brann i Raseborg – ett barn befann sig i bilen

Barnet i bilen räddades av två utomstående personer. De påbörjade sedan släckningsarbetet innan räddningsverket hann till platsen. Bild: Ari Sundberg/SPT

En bil började brinna på en bensinstation i Raseborg.

Ett barn befann sig i bilen som började brinna vid en bensinstation i Raseborg vid tvåtiden på fredagen, uppger räddningsverket i Västra Nyland.

Två utomstående personer lyckades snabbt hjälpa barnet ur bilen. De påbörjade sedan släckningsarbetet, men branden kunde inte släckas förrän räddningsverket anlände till platsen.

Barnet hade andats in en del rök, men mådde för övrigt bra. Däremot skadades bilen av elden. Orsaken till branden är oklar.

Ett stort tack riktas till de som hjälpte till och agerade snabbt vid olyckstillfället.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning