En person skottskadades i Karis på söndagen – flera gripna

En person fick allvarliga skador och vårdas på sjukhus efter en skottlossning i Karis på söndagen. Polisen utreder fallet som dråp. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

En person vårdas på sjukhus efter skottlossning i Karis. Personen opererades som en följd av allvarliga skador, uppger polisen.

På söndagskvällen ägde en skottlossning rum i Karis i Raseborg. Skjutningen skedde utomhus på Läppgatan och flera av polisens enheter kallades till platsen. En person vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

– Vi har väldigt lite uppgifter eftersom vi är så i början av förundersökningen, säger undersökningsledare Mats Sjöholm, kriminalkommissarie vid polisinrättningen i Västra Nyland.

Polisen har gripit flera personer, men Sjöholm preciserar i det här skedet inte det exakta antalet. Nu börjar förhören och insamlingen av bevismaterial.

– Bara vi har fått förhören gjorda så kommer vi att ha en klarare helhetsbild.

Den skottskadade personen fördes till sjukhus av civila och inte i ambulans. Den skadade är en man född på 1980-talet.

– Skottskadan var såpass allvarlig att den krävde operation.

Sjöholm har inte noggrannare uppgifter om personens nuvarande hälsotillstånd. Ärendet utreds som försök till dråp och skjutvapenbrott.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning