En person omkom när långtradare föll ned från Åbo motorväg

En person omkom och två skadades i en olycka på Åbo motorväg i Lojo på onsdagseftermiddagen.

Olyckan inträffade strax efter klockan 16 på eftermiddagen vid den västra infarten till Orosmäki-tunneln där motorvägen passerar högt över Talpelantie.

– Jouhavande brandmästare Toni Teperi säger till Iltalehti att olyckan skedde när en biliststannade eftersom hen märkt att någonting lossnat från en långtradare och ramlat ned på vägen. Bilisten stannade och fick också långtradaren att stanna varvid en annan långtradare som körde bakom den körde in i det stannade ekipaget med påföljden att den bakre långtradarchauffören tappade kontrollen över sitt fordon och körde av vägen.

– Den har rullat nedför en relativt brant ravin, säger Teperi.

Vägrenen är mycket brant strax före tunneln.

Räddnings- och röjningsarbetet på platsen störde trafiken och räddningsverket hoppades att trafikanter på E18-motorvägen skulle ta alternativa körvägar. Ett körfält i vardera riktning är avstängd och röjningen beräknas pågå till cirka klockan 20.

OLYCKPLATSEN. Krocken skedde 8,5 kilometer västerut från motorvägsavtaget mot Lojo centrum. Bild: Google Maps

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00