En långtradare och traktor kolliderade i S:t Mårtens

Traktorföraren var bosatt i Loimaa och född 1972. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Traktorföraren, född 1972 och bosatt i Loimaa, avled på olycksplatsen.

Sent på måndagskvällen vid 21-tiden miste en man livet i en trafikolycka på riksväg 10 i S:t Mårtens, rapporterar Polisinrättningen i Sydvästra Finland.

En långtradare som fraktade plåt körde in i en traktor som körde framför. Krocken medförde att båda fordonen körde i diket. Traktorföraren flög ut genom fönstret och avled på olycksplatsen.

Långtradarföraren hade hunnit göra ett litet väjningsförsök, men inte lyckats avvärja olyckan. Långtradarföraren hade av någon anledning inte observerat traktorn i tid.

Långtradarföraren skadades i olyckan och vårdas på sjukhus. Polisen har ännu inte förhört föraren.

Alkohol misstänks inte ha bidragit till olyckan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning