En gripen vid jättebrand i Sverige

Det brinner kraftigt i en industribyggnad på 8 000 kvadratmeter som används som ett företagshotell i Falkenberg på Sveriges västkust. Polisen har gripit en person i närheten, och startat en förundersökning om grov mordbrand.

– Det brinner för fullt. Där jag står nu är det tre höjdfordon som är uppe och försöker att bekämpa branden. Vi har folk på marken och runt om hela byggnaden. Man försöker att begränsa branden inne i själva byggnaden där det brinner, sade Åsa Eriksson på räddningstjänsten Väst vid 8.30-tiden finsk tid.

Omkring 30 brandmän kämpar med att släcka branden i industribyggnaden och hindra den från att spridas till närliggande byggnader. Delar av byggnaden, som rymmer bland annat ett gym, kontor och förråd, har totalförstörts.

Det finns inga uppgifter om personskador eller evakueringar vid branden, som bröt ut sent på måndagskvällen.

Det har varit kraftig rökutveckling på platsen.

– Vi har gynnsamt läge, så röken går ut över havet, säger Eriksson.

Den gripne mannen är i 30-årsåldern. Han greps i närheten till brandplatsen.

– Vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand, så det är där misstankarna ligger nu. Men han är inte hörd än, han ska förhöras under förmiddagen när han nyktrat till, säger Peter Adlersson vid polisen i region Väst.

En teknisk undersökning kommer att inledas.

– Det kan ju ta väldigt lång tid innan vi kan inleda en teknisk undersökning eftersom det brunnit rejält och kan ta lång tid innan det svalnar. Det kan ta allt från en dag till flera dagar, säger Adlersson.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46