En gripen för nattklubbssprängning i Malmö

Bombteknikerna undersöker skadorna efter en explosion utanför en nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö tidigt på tisdagsmorgonen. Bild: Johan Nilsson/TT

En person har gripits misstänkt för inblandning i sprängningen på Adelgatan i Malmö, rapporterar P4 Malmöhus. Polisen är förtegen om gripandet, men den misstänkte ska vara känd av polisen sedan tidigare.

Sprängningen mot adressen, där det ligger en nattklubb, inträffade natten till tisdagen. Samma natt inträffade även en detonation i en trappuppgång i Rosengård.

Krogen vid Adelgatan har genom åren drabbats av flera sprängningar. Under tisdagens detonation skadades ingen, men en del av fasaden förstördes.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning