Dagens recept: En fräsch sommarsallad

Sommarsallad med korv, kål och senapsvinägrett är en sallad som verkligen sticker ut.Bild: TT

Sommartider erbjuder variationer av sallader. Plocka ihop olika sorters blad, blomkål i olika färger, säsongens färska bönor och lägg till kryddig korv.

Sommarsallad med blomkål och korv

För 4 personer, 25 minuter

400 g blomkål, gärna i olika färger

150 g sockerärter

1 tsk salt

1 tsk socker

Till salladsgrunden:

300 g blandade blad

1-2 morötter

4 tomater

1 gurka

Till dressingen:

3 msk rapsolja

2 msk vitvinsvinäger

2 msk grovkornig senap

Att äta till:

400 g kryddig korv

bröd

Gör så här:

1. Blanda dressing av rapsolja, vitvinsvinäger och grovkornig senap.

2. Dela blomkålen i små buketter. Låt den vara rå i salladen. Särskilt den färgstarka blomkålen tappar sin charm om den blancheras. Ge sockerärterna ett uppkok i lite saltat och sötat vatten utan lock. Spola dem sedan i iskallt vatten så att kokprocessen avstannar.

3. Riv salladsblad med olika färger och struktur. Blanda med grovt rivna morötter, bitar av tomater och gurka i rymlig skål. Vänd ned blomkålsbuketter och sockerärter. Dela kryddig korv i bitar och droppa dem över salladen. Servera dressing separat i skål. Ett gott bröd passar alltid till en sallad.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33