En fjärdedel av de finska männen anser att metoo har påverkat människor negativt

Enligt Taloustutkimus undersökning anser en fjärdedel av alla finländska män att metoo-kampanjen har haft negativ inverkan på umgänget mellan människor. Foto: SPTBild:

Hälften av finländarna tycker att #metoo-kampanjen har inverkat positivt på umgänget mellan människor. Männen är ändå betydligt mer skeptiska än kvinnor.

På begäran av Yle frågade Taloustutkimus finländarna vad de anser om metoo-kampanjens effekt på människors umgänge, rapporterar Yle. Hälften av alla finländare anser att effekten har varit positiv, men endast fyra procent ser utvecklingen som väldigt positiv.

Alla är ändå inte lika övertygade och 16 procent av finländarna ser effekterna som ganska negativa, medan 4 procent tycker att metoo har påverkat umgänget väldigt negativt.

Skillnaderna mellan könen är tydliga, då totalt 25 procent av männen ser effekterna som negativa, medan den motsvarande siffran bland kvinnor är 15 procent.

– Det är inte så länge sedan #metoo-uppropet skedde, så det skulle vara ganska konstigt om man skulle tro att det redan skett en radikal förändring i hur folk beter sig – att det till exempel plötsligt skulle vara helt annorlunda att gå ut på krogen. Att så här många ändå upplever att det har skett en förändring är jätteroligt, säger Ylva Perera, en av initiativtagarna till det finlandssvenska uppropet #dammenbrister, till Svenska Yle.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00