En dröm blir sann mot Arsenal

Bild: Lehtikuva/Tobias Schwarz

På torsdagskvällen smäller det – Östersund tar emot Arsenal i det länge emotsedda mötet på Jämtkraft arena.

– Det är en dröm som blir sann, att få spela mot så här bra spelare och se hur bra vi är, säger ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri inför sextondelsfinalen i Europa League-fotbollen.

– Det är såna här matcher man vill spela varje vecka. Man ser Arsenal på tv på lördagarna och drömmer om att få mäta sig mot såna lag. Vi ska göra vårt bästa, vara oss själva och vara positiva. Så får vi se hur långt det tar oss.

På presskonferensen inför mötet med den engelska storklubben konstaterade tränaren Graham Potter att en seger mot Arsenal vore det största som har hänt Östersunds FK i klubbens framgångssaga.

– Alla steg vi nått har vi nått för första gången. Cupfinalen mot Norrköping, Europa League-kvalet mot Galatasaray och sedan gruppspelet. Jag har fullständig tilltro till hur spelarna kommer att tackla den här utmaningen, säger han.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22