En död i militärövning i Sverige

En olycka med ett flertal inblandade har skett i samband med militärövningen Northern Wind. Arkivbild. Bild: TT / Johan Nilsson

En person dog i samband med militärövningen Northern Wind utanför Älvsbyn i Sverige, uppger NSD.

Polis, ambulans och räddningstjänsten kallades till platsen efter ett larm vid 02-tiden finsk tid om att några personer ska ha blivit påkörda och därefter fastklämda av någon typ av militärt fordon. Till en början fanns uppgifter om flera skadade, men enligt ett flertal medier handlar det om ett dödsfall.

Det ska enligt svenska SOS Alarm röra sig om svensk militärpersonal. SOS Alarm uppger också att en helikopter och några av de ambulanser som skickats ut kunde kallas tillbaka.

Polisen bekräftar uppgifterna om en olycka, men vill inte gå in på fler detaljer än så.

– Det har skett en olycka och det är flertalet personer inblandade. Sedan kan vi inte säga någonting mer med anledning av förundersökningssekretessen, säger Cesar Saliba, befäl vid polisens regionledningscentral, till TT.

Uppdaterad 25.3 kl. 11.15: I en tidigare version stod det att flera personer ska vara skadade. Men enligt de senaste uppgifterna finns det inga andra skadade.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning