En död i militärövning i Sverige

En olycka med ett flertal inblandade har skett i samband med militärövningen Northern Wind. Arkivbild. Bild: TT / Johan Nilsson

En person dog i samband med militärövningen Northern Wind utanför Älvsbyn i Sverige, uppger NSD.

Polis, ambulans och räddningstjänsten kallades till platsen efter ett larm vid 02-tiden finsk tid om att några personer ska ha blivit påkörda och därefter fastklämda av någon typ av militärt fordon. Till en början fanns uppgifter om flera skadade, men enligt ett flertal medier handlar det om ett dödsfall.

Det ska enligt svenska SOS Alarm röra sig om svensk militärpersonal. SOS Alarm uppger också att en helikopter och några av de ambulanser som skickats ut kunde kallas tillbaka.

Polisen bekräftar uppgifterna om en olycka, men vill inte gå in på fler detaljer än så.

– Det har skett en olycka och det är flertalet personer inblandade. Sedan kan vi inte säga någonting mer med anledning av förundersökningssekretessen, säger Cesar Saliba, befäl vid polisens regionledningscentral, till TT.

Uppdaterad 25.3 kl. 11.15: I en tidigare version stod det att flera personer ska vara skadade. Men enligt de senaste uppgifterna finns det inga andra skadade.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning