En död i bilolycka i Salo

Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Polisen fick larm om en avkörning på Bjärnåvägen tidigt på söndagsmorgonen.

När polisen anlände till olycksplatsen hittades en svårt demolerad bil på en åker. Bredvid bilen låg en död man. Mannen, som var utländsk medborgare, satt enligt polisen som passagerare i bilen när olyckan skedde.

Personbilen var på väg från Salo mot Ekenäs och före en rondell åkte bilen av vägen och gled flera hundra meter ut på en åker.

Polisen har gripit en person född 1985 i närheten av olycksplatsen. Fallet utreds som grovt dödsvållande, grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54