En del av Anttilas webbkunder får sina varor trots allt

Konkursboet ber kunderna beakta att det inte ansvarar för eventuella fel i varorna och att de varken kan bytas ut eller returneras. Bild: Kristiina Lehto

Det har varit oklart om kunderna kan få sina varor, som de redan betalat för. Nu meddelar Anttilas konkursbo att en del kan få sina uppköp trots allt.

De kunder som valt avhämtning på varuhus kommer att få sina beställda varor från Anttila.com och Kodin1.com. Kunderna måste även ha fått en avisering om avhämtningen till sin e-post. Det meddelar Anttilas konkursbo.

Produkterna kan avhämtas från och med tisdagsmorgonen då varuhusen öppnas. Det har varit oklart om kunderna kan få sina varor, som de redan betalat för, men nu har Anttilas konkursförvaltare bestämt att konkursboet överlämnar de produkter som markerats med kundens namn och har flyttats till varuhusen för avhämtning före konkursen.

Konkursförvaltaren Mikko Tiilikka säger att det handlar om cirka 1 300 paket. Han tillägger att det finns ännu fler försändelser som var avsedda att levereras på något annat sätt och att deras öde fortfarande utreds.

Konkursboet ber kunderna beakta att det inte ansvarar för eventuella fel i varorna och att de varken kan bytas ut eller returneras. Och om kunden inte fått ett e-postmeddelande från nätbutiken om försändelsen, finns det inte heller någon produkt att avhämta på varuhuset.

Tiilikka säger att beslutet att låta kunderna få en del av de beställda varorna grundar sig på hans egen juridiska tolkning av konkurslagen, men att de största fordringsägarna har gett grönt ljus.

Anttila gick i konkurs förra veckan, vilket ledde till att nätaffärerna genast stängdes. Varuhusen har öppet tillsvidare.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning