Emma Watson hyllade könsneutralt pris

Prisbelönt. Emma Watson fick ta emot priset för bästa skådespelare på MTV Movie & Tv Awards i Los Angeles för sin insats som Belle i Skönheten och odjuret. Bild: Courtesy of Disney

För första gången delades både film- och tv-priser ut när MTV:s filmgala, hölls i Los Angeles i natt.Emma Watson utsågs till bästa filmskådespelare.

Watson tog emot priset för rollen som Belle i Skönheten och odjuret. I sitt tacktal på galan, som numera heter MTV Movie & Tv Awards, hyllade hon MTV för att priset inte längre delas upp i olika kategorier för män och kvinnor.

– Att ha skapat en könsneutral utmärkelse för skådespelare betyder olika saker för alla, men för mig ger det uttryck för att skådespeleri handlar om förmågan att ikläda sig rollen som någon annan. Och det behöver inte delas upp i två kategorier, sade hon.

Bästa skådespelare i en tv-produktion blev 13-åriga Millie Bobby Brown (Eleven i Stranger things), som grät när hon höll sitt tacktal.

Skönheten och odjuret och Stranger things fick också pris som bästa film respektive tv-produktion.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46