Emma Koivistos tränare slutar i Göteborg

Emma Koivisto tog SM-guld med Göteborg i höstas. Också Natalia Kuikka spelade en framträdande roll i klubben. Kuikka har flytta till USA och Portland medan Koivisto är på jakt efter en ny klubb. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Jörgen Ericson, fotbollstränaren som förde Göteborg till SM-guld, slutar efter tre år som huvudtränare.– Jag hade gärna sett att han hade stannat kvar. Han tycker att det räcker, säger klubbens ordförande Peter Bronsman, till Göteborgs-Posten.

Ericson säger att beslutet har växt fram under den senaste tiden.

– Du laddar så jäkla mycket. Tre år är ganska lång tid. När det väl blev SM-guld blev man helt tom egentligen. Man har satsat så mycket, både på spelidén och resultaten. Det var ett svårt beslut. Man är så inne i det. Jag älskar tjejerna, klubben har varit guld. Jag är så glad och tacksam att ha fått uppleva det här, säger han till GP.

Ericson blir inte sysslolös och han fortsätter inom klubben.

– Jag jobbar med ett framtidsprojekt, en framtidsutveckling av fotbollen. Det är dags att gå vidare mot nya mål.

Den andre huvudtränaren, Mats Gren, är tills vidare ensam ansvarig för laget.

– Jag har ett år kvar på mitt avtal. Jag vet inget annat, säger han till GP.

Landslagsspelarna Emma Koivisto och Natalia Kuikka spelade framträdande roller i guldtruppen.

Göteborg ser ut att ha hittat en lösning inför nästa fotbollssäsong. Enligt Aftonbladet är det klart att klubben går samman med BK Häcken.

I julas meddelade klubbstyrelsen att man skulle lägga ner elitverksamheten, men efter några dagar stod det klart att det blir en fortsättning. Men man vill att en elitklubb på herrsidan tar över det damallsvenska laget. Nu verkar det alltså bli Häcken, där Joona Toivio och Jasse Tuominen tjänar sitt levebröd på herrsidan.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Renoverad funkisbostad inspirerar som härligt stadshem

Mer läsning