Emma Kimiläinen avslutade säsongen starkt – tog prispott på 90 000 dollar

Emma Kimiläinen. Arkivbild. Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Den finländska föraren Emma Kimiläinen slutade femte i den första säsongen av formelbilsserien W Series.

Det säsongsavslutande loppet i W Series kördes i Brands Hatch i England. Där gick segern till hemmafavoriten, britten Alice Powell, medan finska Emma Kimiläinen körde sig till en fin andraplats. Kimiläinen startade ur den fjärde rutan till loppet där totalt tjugo förare körde.

Kimiläinens säsong i W Series fick en krävande inledning då finländaren drabbades av en nackskada i den första tävlingen. Hon stod över två tävlingar men har sedan sin återvändning imponerat och vann deltävlingen i nederländska Assen tidigare i sommar.

Finländarens slutliga placering i serien efter sex körda lopp är femte med sammanlagt 53 poäng. Historiens första W Series-titel går åt britten Jamie Chadwick med 110 poäng. Vinnaren inkasserar 500 000 dollar medan Kimiläinen får en prispott på 90 000 dollar.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning