Emma Kari ställer inte heller upp i De grönas ordförandeval

Riksdagsledamot Emma Kari tycker att hon inte är rätt person för att leda De grönas valkampanj inför riksdagsvalet. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Riksdagsledamot Emma Kari meddelade på torsdagsmorgonen att hon inte är med och tävlar om ordförandeposten i De gröna. Hittills har endast riksdagsledamot Outi Alanko-Kahiluoto sagt att hon kan ta över som partiets nya ordförande.

De grönas riksdagsledamot Emma Kari är inte tillgänglig som ordförandekandidat för sitt parti. Kari meddelade om sitt beslut på torsdagsmorgonen, en dag efter att partikamraten Ville Niinistö fattat samma beslut.

De gröna är i behov av en ny ordförande efter att Touko Aalto meddelade att han lämnar uppdraget. Aalto har varit sjukskriven sedan mitten av september.

Emma Kari förlorade mot Aalto i De grönas ordförandeval i juni 2017. Nu anser hon inte att hon är rätt person för att leda partiets kampanj inför vårens riksdagsval.

– För ett och ett halvt år sedan kandiderade jag till ordförandeposten eftersom jag trodde på att jag genom ett nytt ansikte och en stark tillväxtstrategi kunde vara en förebild för partiets värderingar. Nu är det bara ett halvt år kvar till riksdagsvalet. De gröna behöver en kändare person som ledare, säger Kari i ett pressmeddelande.

Hittills har endast riksdagsledamot Outi Alanko-Kahiluoto meddelat att hon är intresserad av att ta över som ordförande för De gröna.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning