Emil Forsberg lämnar Sveriges trupp

Emil Forsberg Bild: Lehtikuva-AFP/Jonathan Nackstrand

Emil Forsberg lämnar landslagstruppen inför matchen mot Norge på tisdag, skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.Förbundet skriver att Forsberg fick känning av en gammal skada.

Sent under lördagskvällen kom uppgifter om att Emil Forsberg var på väg att lämna den svenska EM-kvalsamlingen efter 2–1-segern mot Rumänien.

Under söndagsförmiddagen bekräftar Svenska Fotbollförbundet att Forsberg lämnar laget.

Anledningen är en skadekänning.

"I dialog mellan landslagsledningen, spelaren, det medicinska teamet och klubben har beslut fattats om att Emil Forsberg lämnar truppen och återvänder till Leipzig", skriver SvFF.

"Det är såklart väldigt tråkigt att Emil måste lämna. Men dessvärre inte helt oväntat utifrån att han nyligen är tillbaka efter en långtidsskada. Emil och jag är helt överens om att detta är det klokaste beslutet just nu", säger förbundskapten Janne Andersson, enligt förbundets webbplats.

Emil Forsberg har haft en skademässigt tuff säsong i Leipzig, där den senaste gången han spelade 90 minuter ligafotboll var i början av september förra året. En ljumskskada höll honom helt borta från spel från mitten av oktober fram till mitten av januari.

I EM-kvalmatchen mot Rumänien i går blev det 68 minuter på planen för mittfältaren.

"Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna. Jag har tyckt att det varit kul att vara tillbaka i landslaget. Jag önskar Janne och grabbarna stort lycka till på tisdag", säger Emil Forsberg, enligt förbundet.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning