EM-truppen förstärks med släggkastare

Inga Linna representerar Riihimäen Kisko. Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Endast sex dagar innan friidrotts-EM i Berlin kör i gång kompletteras den finländska truppen med släggkastaren Inga Linna.

Inga Linna har haft flyt under de senaste dagarna. I söndags kastade hon nytt personligt rekord, 68,79, i stjärntävlingarna i Helsingfors och i dag kom beskedet om att hon platsat i EM-truppen.

Linnas kast i stjärntävlingarna blev 21 centimeter från EM-gränsen, men eftersom kvoten på 26 släggkastare som kommit över gränsen inte uppfylldes bjöds hon in till Berlin.

– Jag hyste ett litet hopp ända till slutet över att resultatet skulle räcka till EM. Berlin var mitt mål. Nu känns det bra att åka till EM i och med att jag just kastat rekord och är i god form, kommenterar Linna i friidrottsförbundets pressmeddelande.

– Nästa mål är att kasta enligt min nivå i Berlin. Jag tror det skulle räcka till en finalplats.

Även löparen Hilla Uusimäki erbjöds en plats till EM på 400 meter häck, men hon tackade nej på grund av en höftskada. Damernas stafettlag på 4 x 100 meter skulle också ha fått plats utifrån ranking, men den togs inte emot. Nu består den finländska EM-truppen av 42 idrottare.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46