Elva får revs till döds – hundägare misstänks för jaktbrott

Polisens utredning visade att hundarna sprungit lösa också tidigare. Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Två lösa hundar rev elva får så svårt att de dog eller måste avlivas. Polisen är nu klar med sin utredning där ägaren misstänks för brott mot jaktlagen. Hundägaren har låtit dem vara lösa också tidigare.

Det var på annandag jul som fårägaren i Oitbacka i Kyrkslätt hittade tio svårt rivna får i fållan och ett inne i ladugården. En del av dem var döda, andra var i så dåligt skick att de behövde avlivas. Inte ett enda av de får som var utomhus överlevde attacken.

I fållan fanns också två hundar. Deras ägare är misstänkt för brott mot jaktlagen, meddelar polisen i västra Finland som nu är klar med sin förundersökning. Ärendet går till åtalsprövning.

Vilken ras, eller hurdan blandning, de två hundarna är har inte klarnat i polisutredningen. Enligt polisen är de storväxta.

I polisens utredning kom det fram att hundarna har sprungit lösa också tidigare. De har återbördats till sin ägare, men veterinär ska avgöra om de ska avlivas.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39