Elon Musk i bråk om grotträddningen – kallade brittisk hjältedykare pedofil

Teslas vd Elon Musk. Arkivbild. Bild: TT/AP/Kiichiro Sato

En brittisk dykare som deltog i insatsen för att rädda de tolv pojkar som satt fast i en grotta i Thailand överväger att stämma Teslas vd Elon Musk, sedan denne kallat dykaren för "pedofil".

I samband med att pojklaget skulle evakueras erbjöd sig Musk att hjälpa till. Entreprenören erbjöd bland annat räddningsarbetarna en specialdesignad miniubåt.

Farkosten kom dock aldrig till användning och en av dykarna, Vernon Unsworth, hävdade häromdagen att Musks ubåt bara var ett pr-trick och att den inte skulle ha varit användbar.

Under söndagen slog Musk tillbaka med en rad tweets där han kallade Unsworth för pedofil, tweets som han senare raderade.

Den brittiske dykaren säger nu att han inom kort kommer att fatta beslut om huruvida han ska vidta rättsliga åtgärder efter Musks utspel.

Pojkarna och deras tränare räddades från grottan i förra veckan efter att ha suttit instängda i över två veckor.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning