Elmu flyttar från Nosturi till Södervik

I Södervik ordnas bland annat Flow-festivalen. Bild: Benjamin Suomela

Föreningen för levande musik, Elmu, flyttar till Södervik. Projektplanen ska bli klar under 2016 och därefter godkännas med sikte på att Elmu kan flytta in i slutet av 2018.

Elmu och Skanska har undertecknat en projektplan för att göra den ena av de två gasklockorna i Södervik, den av stål, till ett kultur- och allaktivitetshus som ska rymma 3000 personer.

– Jag hoppas att byggandet av gasklockan blir klart till slutet av 2018. Det kanske är en lite väl optimistisk uppskattning, men vi försöker vara positiva här, säger föreningens ordförande Jyri Forsström.

I planerna ingår också att Elmu delar på den tegelbeklädda gasklockan tillsammans med stadens ungdomscentral. Renoveringen av gasklockan i tegel beräknas vara klar i början av 2020.

Utöver det här är planen att Elmu får kontorsutrymmen i en annan byggnad på området och att det byggs träningslokaler i en tredje byggnad.

– Vi planerar också träningslokaler på Kuortanegatan, men först måste vi undersöka ljudisoleringen för att försäkra oss om att man kan träna i dem. Om ljudisoleringnen funkar där betyder det att vi får mer träningslokaler än i dagsläget och kan erbjuda utrymmen för 8 band till.

Nosturi, där Elmu nu håller till, ska rivas för att ge plats åt bostadshus.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning