Ellerby från Lukko till Mora

Keaton Ellerby lämnar Lukko för spel i SHL-klubben Mora IK. Bild: LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Mora har värvat klart i förberedelserna inför sin första SHL-säsong på ett decennium. Den 28-årige kanadensiske backen Keaton Ellerby är siste spelare in i truppbygget meddelar Mora på sin webbplats.

– Keaton är en storväxt spelare (195 cm och 100 kg) men är också en riktigt duktig skridskoåkare, och den kombinationen är det inte många som besitter, säger Moras sportansvarige Anders Sundby i ett uttalande.

Förra säsongen spelade Keaton Ellerby 43 av 60 matcher för Lukko FM-ligan. Han stod för 3 mål och 9 assist under sin säsong i Raumo.

Åren 2009–2015 tillhörde Ellerby NHL-klubbarna Florida, Los Angeles och Winnipegs organisationer och han har gjort över 200 NHL-matcher.

Mora åkte ur dåvarande elitserien säsongen 2007–2008. I våras slog laget ut dalarivalen Leksand i playoff och kvalade därmed in till SHL.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning