Ellen Voutilainen sköt sex mål då Skuru tog sig till SM-final

Ellen Voutilainen sköt sex mål i den avgörande semifinalen. Bild: Anders Johnson

25–24 i bortahall mot Skara – och 3–1 i matcher. Skurus damer kan börja förbereda sig för SM-finalen mot antingen Sävehof eller H65 Höör.

Ellen Voutilainen spelade en avgörande roll då hennes Skuru IK tog sig till final i den svenska ligan SHE. Voutilainen spelade sin vana trogen starkt i försvaret och bidrog dessutom med hela sex mål framåt då Skara föll med uddamålet i den fjärde semifinalen.

– Jisses, vilken match. Det är högt tempo, massor av tekniska fel men jag tycker att vi som lag kanske är fysiskt lite bättre och kanske lite bättre på att klara av det höga tempot. Det är kanske det som avgör, även om det är med minsta möjliga marginal, säger Skurus Alexandra Bjärrenholt till C More.

Bjärrenholts tio mål var en starkt bidragande orsak till att Skuru spelar om SM-guldet framöver.

Men hon tackade lagkamraterna – inte minst den finländska landslagsspelaren Voutilainen som stod för en stark match.

– Vi är ett lag där vi spelar för varandra och sätter varandra i bra lägen. Då blir det lättare och man har högre utdelning på det man gör, säger hon.

I den andra semifinalen leder Sävehof med 2–1 i matcher mot H65 Höör.

Match fyra spelas i Höör på tisdagskvällen.

Bjärrenholt ser gärna att Sävehof blir finalmotståndare.

– Det är Sävehof vi har förlorat mot tidigare så det skulle vara kul att slå dem, men egentligen bryr jag mig inte om vilka det blir, bara vi vinner SM-guld, säger Alexandra Bjärrenholt till C More.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning