Ellen DeGeneres ber om ursäkt till personalen

I ett brev till personalen ber Ellen DeGeneres om ursäkt efter anklagelserna om mobbning på arbetsplatsen. Arkivbild. Bild: Andrew Harnik/AP/TT

Efter anklagelserna om mobbning, rasism och orättvis behandling ber programledaren Ellen DeGeneres om ursäkt till de anställda vid The Ellen DeGeneres show.

I ett brev till personalen tar DeGeneres upp anklagelserna, som främst riktats mot programmets producenter, och lovar bland annat att hon är "fast besluten att se till att det här inte händer igen", skriver Hollywood Reporter.

Bakom uppgifterna om den bristande arbetsmiljön ligger ett flertal anställda, både tidigare och nuvarande. De har hittills valt att vara anonyma.

Sedan det hela blev känt, genom en artikel i webbtidningen Buzzfeed , har tv-bolaget Warner Bros. Television startat en internutredning för att se över anklagelserna.

"Trots att alla anklagelser inte har blivit belagda, är vi besvikna över att utredningen indikerar vissa brister relaterade till programmets dagliga arbetsledning", säger bolaget i ett uttalande.

Utan att uppge några specifika detaljer, säger Warner Bros att man kommer att göra personalförändringar med anledning av anklagelserna.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning