Elina Pirjatanniemi är årets kommunikatör

Elina PirjatanniemiBild: HBL-arkiv

En utmärkelse för god vetenskapskommunikation går till professor Elina Pirjatanniemi.

Elina Pirjatanniemis balanserade och genomtänkta kommentarer bidrar till samhällsdiskussionen både ur ett rättsvetenskapligt och humanitärt perspektiv, lyder motiveringen. Hon har valts till Årets kommunikatör av Finlands universitets kommunikationsexperter.

Pirjatanniemi har aktivt deltagit i samhällsdebatten, bland annat genom att förespråka asylsökandes rättigheter och påvisa flyktingfrågornas mångfald. Hon har i synnerhet lyft fram barnens rättigheter i asylprocessen.

Pirjatanniemi skriver kolumner i flera dagstidningar, bland annat i HBL, och ställer ofta upp som expert. Hon är professor i statsrätt och folkrätt vid Åbo Akademi och direktör för Institutet för mänskliga rättigheter vid Åbo Akademi.

Finlands universitets kommunikationsexperter delar årligen ut priset till en person eller en institution som meriterat sig som vetenskapskommunikatör. Priset utdelades för första gången år 1986 för att hedra Åbo universitets informationssekreterare Jorma Rakkolainens minne och livsverk. Målet med priset är att aktivera och inspirera till forskningskommunikation.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00