Elektrikerförbundet fortsätter strejka i fyra veckor i januari

Bild: Sami Halinen/Lehtikuva

Elektrikerförbundet fortsätter med sina nuvarande stridsåtgärder i fyra veckor. Strejken blir även mer omfattande.

Den nya strejken kommer att inledas den 2 januari klockan 22 och fortsätta fram till 30 januari samma klockslag, meddelar Elektrikerförbundet i ett pressmeddelande.

Strejken kommer att innefatta bland annat bilfabriken i Nystad, SSAB:s stålverk i Brahestad och Tavastehus, stålverket i Outokumpu och Boliden Kokkola.

Strejkens stödåtgärder kommer expandera så att de gäller fyra fabriker som producerar energi från kraftverk. Stödåtgärderna gäller enligt Elektrikerförbundet de företag där strejkbrytare utfört arbete.

Strejken gäller arbetarnas förhållande och arbetsvillkor inom elbranschen. Elektrikerförbundet och arbetsgivarorganisationen Teknologiindustri är inte överens om villkoren.

Elektrikerförbundets ordförande, Sauli Väntti, säger att man har lagt fram ett förslag på att ändra arbetsförhållandena för de som arbetar inom elbranschen, men att man inte fått gehör från arbetsgivarsidan.

– En strejk var aldrig vårt mål, säger Väntti i ett pressmeddelande.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning