Larm om storbrand på stadssjukhuset i Åbo – många brandbilar ryckte ut

Närmare tjugo brandbilar ryckte ut till Åbo stadssjukhus på kvällen på måndagen efter röklukt i aulan. Räddningsverket kunde konstatera att det inte brann och 21:50 var inga brandbilar kvar på platsen. Bild: SPT/Mikael Piippo

Röklukt i aulan ledde till en stor utryckning på måndagskvällen.

Strax före nio på kvällen larmade räddningsverket om en stor eldsvåda på Kommunalsjukhusvägen i Åbo. Kring tjugo utryckningsfordon ryckte ut till Åbo stadssjukhus.

– En väktare hade upptäckt rök, eller snarare röklukt i aulan, säger jourhavande brandmästare Marko Virolainen vid Egentliga Finlands räddningsverk.

När räddningsverket kom till platsen kunde så märkte de en svag röklukt, men kunde ändå inte upptäcka orsaken. Sjukhuset undersöktes i kring en timme och till slut drog man slutsatsen att det antagligen var ett brunnet lysrör som hade orsakat lukten.

– Utrymmet var tomt, så ingen behövde evakueras.

Trots att räddningsverket inte kunde upptäcka någon fara så kommer det att vara väktare på plats ända till morgonen för att försäkra sig om att det inte är någon fara.

Räddningsverket hade lämnat platsen när SPT anlände. En väktare på plats ville inte kommentera händelserna.

Artikeln uppdaterad: Det var rök utan eld.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning