Ekroth om Juventus: "Som ett fängelse"

Petronella Ekroth, här i Djurgårdströjan, har lämnat Italien och Juventus. Bild: Anders Wiklund/TT

Hon tog två titlar med klubben.Men nu berättar Petronella Ekroth om den mörka baksidan i Juventus.– Det känns lite som att man är i ett fängelse, säger fotbollsstjärnan.

29-åringen anslöt till den italienska toppklubben i juli förra året och vann både ligan och cupen i våras. Hon blev målskytt både när Juventus säkrade Serie A-titeln och cuptiteln.

Men proffslivet har också kantats av en baksida. Ekroth har tidigare berättat om att det varit tufft och ensamt och i podcasten "Ofiltrerat" ger hon nu en mer ingående bild av sin tid i Juventus.

– Det känns lite som att man är i ett fängelse. Det finns så mycket mer som döljer sig bakom som man tyvärr inte kan prata om eller visa, säger Ekroth.

Svenskan riktar också kritik mot träningsmiljön i klubben.

– Tränaren valde ut några spelare, där jag var en av dem lite från och till, som fick extremt mycket skit. Det kunde vara mitt i träningen, allt stannar upp och tränaren bara skriker en i ansiktet vad man gör dåligt. Inför alla andra.

Ekroths kontrakt med Juventus har gått ut och hon befinner sig just nu i Sverige.

Vad som händer framöver är oklart.

Det kan bli fortsatt spel utomlands, eller en återkomst till Sverige.

Men trots att hon nu rest hem finns det kvar en känsla av oro efter tiden i Turin.

– Jag har fortfarande många dagar när jag bara gråter. Jag känner mig ledsen på något sätt, säger Ekroth.

Finska landslacken Tuija Hyyrynen spelar i Juventus.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning