Ekorre fastnade i brunnslock - polis, brandkår och veterinär ryckte ut

Ekorrens lilla huvud stack ut ur ett hål i locket. Bild: Feuerwehr Dortmund/Handout/TT

Räddningstjänst, polis och personal från en veterinärklinik slog sina kloka huvuden ihop för att få loss en ekorre som fastnat med huvudet i ett brunnslock i den tyska staden Dortmund, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Räddningstjänsten tog emot larmet och åkte till olycksplatsen där styrkan möttes av den lilla gnagarens huvud som stack ut ur ett av hålen i locket.

Försöken att få loss djuret misslyckades och till slut tog räddningstjänsten av locket och tog med både det och ekorren till en veterinärklinik. Polisen tillkallades för att se till att ingen person föll ned i hålet.

Efter lite bedövning på kliniken kunde ekorren frigöras. Den fick lite skador runt halsen efter fadäsen men förväntas repa sig och släppas fri att skutta vidare inom kort.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46