Ekenäs Sparbank öppnar kontor i Hangö

Ny ort. Ekenäs Sparbanks vd Berndt-Johan Lundström är nöjd med inbrytningen i Hangö.Bild: VN-arkiv

Ekenäs Sparbank tar steget till Hangö. Under våren öppnas ett nytt kontor i staden och där kommer också fastighetsförmedlingsbyrån Sb-Hem att finnas.

Förutom i Ekenäs verkar Ekenäs Sparbank även sedan många år i Karis. Nu breddas basen ytterligare då man öppnar ett kontor också i Hangö.

– I somras hade vi ett popup-kontor i Östra hamnen i Hangö och det togs väl emot. Nu tar vi ett steg till. I dagens läge är det ju heller inte alltför vanligt att banker öppnar nya kontor, men vi satsar nu på det som en service för våra kunder och vill ge dem en möjlighet att få sköta sina ärenden ansikte mot ansikte, säger Berndt-Johan Lundström, vd för Ekenäs Sparbank.

Hangökontoret håller till en början öppet tre dagar i veckan, Sb-Hem enligt behov. Både person- och företagskunder får tillgång till normala banktjänster i det nya kontoret, men kontanter finns i början endast för företagskundernas behov av växelkassa.

– Det betyder också att vi inte kommer att ha några kassatjänster och det är väl det som är litet trenden i dagens läge. Vi börjar så här, men finns det behov kan vi sedan utvidga verksamheten, säger Lundström

Kontoret kommer att bemannas av Tina Ahlfors som också jobbade på popup-banken i Hangö i somras.

– Det experimentet gav mycket hopp om att vi får ett väldigt gott mottagande i Hangö. Många har frågat när vi kommer till Hangö. Vi har redan nu många kunder där. Vi vill betjäna dem bättre än vi gör i dagsläget och också få nya, nöjda kunder, säger Tina Ahlfors i ett pressmeddelande.

Lokal sökes

Banken har som mål att öppna det nya kontoret före sommaren. När exakt det blir klarnar när man har hittat en lämplig lokal.

– Vi har inlett rekognoseringarna, men dyker det upp andra alternativ i centrala Hangö ser vi gärna på dem också, säger Lundström.