EK stöder byggandet av Guggenheimmuseet

Nicolas Moreau och Hiroko Kusunoki med det vinnande förslaget i arkitekttävlingen om Guggenheim i fjol. Bild: Cata Portin

Finlands näringsliv (EK) stöder byggandet av ett Guggenheimmuseum i Helsingfors. Museet skulle enligt EK vara en betydande investering i landets sysselsättning och livskraft.

Museibygget var ett av de 18 förslag som EK kom med inför regeringens budgetmangling senare i veckan. Förslagen innehåller åtgärder som enligt EK skulle höja sysselsättningsgraden och effektivera den offentliga sektorns verksamhet.

Helsingin Sanomat skrev i fredags att näringsminister Olli Rehn (C) kommer att tala för det omtvistade museibygget under budgetmanglingen. Rehn sade till tidningen att han ska arbeta för att staten ställer upp och deltar i finansieringen.

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini sade blankt nej till Rehns tankar i sin blogg. Soini skrev att museet inte kommer att få några pengar av staten och att frågan inte kommer att diskuteras under budgetmanglingen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46