EK: SFP är det mest företagsvänliga oppositionspartiet

Finlands näringsliv EK belönade SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson för sin positiva syn på förtagande. Bild: SPT/Ari Sundberg

Finlands näringsliv EK belönade SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson för sin positiva syn på förtagande. EK konstaterade att Henriksson leder det parti som i jämförelse med sitt väljarstöd har det största förtroendet från EK:s företagare. EK säger även att det är klart att SFP ses som det mest företagsvänliga oppositionspartiet.

– Jag är otroligt glad att vårt arbete för att förbättra sysselsättningen och företagares verksamhetsförutsättningar uppmärksammas och får erkännande. De nya arbetstillfällena föds främst i små- och medelstora företag. Därför behövs en företagsvänlig politik, säger SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson i ett pressmeddelande.

Hon anser att en hög sysselsättningsgrad är en grundförutsättning för Finlands välfärd och framgång. Därför har SFP föreslagit ett flertal åtgärder för bättre sysselsättning.

– Bland annat borde behovsprövningen på utländsk arbetskraft tas bort, arvs- och gåvoskatten vid generationsväxlingar i företag slopas och det behövs en ny samtalskultur på arbetsplatserna samt större möjlighet till lokala avtal, säger Henriksson i pressmeddelandet.

Tillsammans med Juhana Vartiainen (Saml) och Ville Skinnari (SDP) tog Anna-Maja Henriksson emot utmärkelsen för sitt företagsamhetsfrämjande arbete. Trion fick benämningen "klassens primusar".

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46