EK: SFP är det mest företagsvänliga oppositionspartiet

Finlands näringsliv EK belönade SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson för sin positiva syn på förtagande. Bild: SPT/Ari Sundberg

Finlands näringsliv EK belönade SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson för sin positiva syn på förtagande. EK konstaterade att Henriksson leder det parti som i jämförelse med sitt väljarstöd har det största förtroendet från EK:s företagare. EK säger även att det är klart att SFP ses som det mest företagsvänliga oppositionspartiet.

– Jag är otroligt glad att vårt arbete för att förbättra sysselsättningen och företagares verksamhetsförutsättningar uppmärksammas och får erkännande. De nya arbetstillfällena föds främst i små- och medelstora företag. Därför behövs en företagsvänlig politik, säger SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson i ett pressmeddelande.

Hon anser att en hög sysselsättningsgrad är en grundförutsättning för Finlands välfärd och framgång. Därför har SFP föreslagit ett flertal åtgärder för bättre sysselsättning.

– Bland annat borde behovsprövningen på utländsk arbetskraft tas bort, arvs- och gåvoskatten vid generationsväxlingar i företag slopas och det behövs en ny samtalskultur på arbetsplatserna samt större möjlighet till lokala avtal, säger Henriksson i pressmeddelandet.

Tillsammans med Juhana Vartiainen (Saml) och Ville Skinnari (SDP) tog Anna-Maja Henriksson emot utmärkelsen för sitt företagsamhetsfrämjande arbete. Trion fick benämningen "klassens primusar".

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39