Eilakaislas vd om dataintrånget: "Läget är stabiliserat"

Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Erika Ehrnrooth, vd för Eilakaisla, säger att det inte finns några tecken på att personuppgifter har stulits under söndagens dataintrång. Men det går inte att helt utesluta stöld.

–  Läget är stabiliserat. Vi har under söndagen och måndagen fått i gång vår programvara och våra servrar och kunnat återgå till vår normala affärsverksamhet, säger Erika Ehrnrooth, vd för bemanningsföretaget Eilakaisla.

Det var på söndagen som Eilakaislas servrar slutade fungera på grund av ett dataintrång. I samband med intrånget fick bolaget ett meddelande i vilket en utpressare krävde att affärsverksamheten skulle avbrytas. Enligt Ehrnrooth har man inte hört något från utpressaren sedan dess.

Ehrnrooth säger att det fortfarande inte finns några tecken på att några personuppgifter har läckt i och med attacken, men att det inte heller går att utesluta helt. Ehrnrooth kan inte heller ta ställning till om det ens är möjligt att säkerställa att inget har stulits.

–  Vi fortsätter att utreda vad som har skett och vad som kan ha stulits av oss. Vi fortsätter kommunicera med våra anställda, arbetssökande och med våra kunder.

–  I det här skedet kan vi inte annat än beklaga vårt missöde för alla som är involverade och försöka minimera riskerna i framtiden, fortsätter Ehrnrooth.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning