EIF:s målvakt ber om ursäkt för fula ord

Bild: Jesper Sundström

EIF:s målvakt Jonathan Jäntti ber om ursäkt för att han slängde ur sig en ful kommentar om sin brasilianska motspelare Jean Da Silva. Incidenten inträffade i måndags under mötet mellan Kotkalaget KTP och EIF.

KTP har lovat göra en rapport om händelsen till Bollförbundet som får ta ställning till om det var en rasistisk handling eller inte.

Jonathan Jänttis utbrott mot Da Silva skedde efter en krock mellan de två spelarna i slutet av matchen. Domaren missade händelsen, men Kotkaspelarna tog upp saken efteråt.

Jonathan Jäntti medger för Västra Nyland att känslorna gick överstyr.

– Jag fick en hård smäll och dessutom var det någon som sade någonting åt mig efter det. Jag svarade med ett opassande ord och jag har aldrig ångrat någonting så mycket som det här. Det har varit tunga timmar.

– De jag har sårat ber jag om ursäkt och jag ber också mina lagkamrater om ursäkt. Jag är inte rasist och har många vänner med utländsk bakgrund. Efter smällen svartnade det för två sekunder och de sekunderna kommer jag att ångra för resten av mitt liv, säger Jonathan Jäntti.

Jäntti bad, enligt Ilta-Sanomat, Da Silva personligen om ursäkt. Da Silva hade krävt att Jäntti lovar att det aldrig händer igen. Ett löfte den ångerfulla Ekenässpelaren gav.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03