EIF stänger av Jäntti i tre matcher

Bild: Jesper Sundström

Ekenäs IF har valt att stänga av sin målvakt Jonathan Jäntti för olämpligt beteende.

Det var i slutet av måndagens division 1-match mellan KTP och EIF som Kotkalaget fick en hörna. Det var i samband med den som den omtalade situationen uppstod. KTP hävdade att EIF-målvakten Jonathan Jäntti skulle ha sagt någonting rasistiskt åt en av Kotkalagets spelare.

I tisdags medgav också Jäntti till VN att han valde ett opassande ord.

– Jag fick en hård smäll och dessutom var det någon som sade någonting åt mig efter det. Jag svarade med ett opassande ord och jag har aldrig ångrat någonting så mycket som det här. Det har varit tunga timmar, sade han då.

På tisdagskvällen kunde svenska Yle meddela att FC KTP kommer att skicka en rapport till Bollförbundet men på onsdagen berättade EIF:s manager Peter Haglund att KTP har tagit tillbaka sin protest. Haglund meddelade också att EIF har beslutat att stänga av Jäntti i tre matcher med anledning av det skedda.

Det betyder alltså att han missar matcherna mot Haka, JJK och KPV.

– Det här är ett beslut som laget och lagkaptenerna gemensamt har kommit fram till. Vi är ledsna för att vi måste göra det här men vi vill också markera att vi inte tolererar sådant här beteende. Vi stänger inte av Jäntti för rasism, utan för olämpligt beteende, säger Haglund.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03