Egypten och Frankrike övar krig

Ett Rafale-plan. Arkivbild. Bild: Handout

Egypten och Frankrike har inlett en gemensam militärövning, "Ramses 2016", i Medelhavet.

Bland annat franska stridplan av typen Rafale, som Kairo köpte förra året, deltar i militärövningen, uppger den egyptiska armén.

Den militära och marina övningen hålls utanför den egyptiska staden Alexandria och väntas pågå i flera dagar. Det franska hangarfartyget Charles de Gaulle, som används i flyganfallen mot IS i Irak och Syrien, kommer också att delta.

I övningen vill Frankrike dela sin "expertis med den egyptiska militären" som i ett uttalande från utrikesministeriet beskrivs som en av landets viktigaste partner i Mellanöstern.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning