Efter tre förluster i följd måste IFK nöja sig med bronsmatch

HIFK lyckades inte ta sig till final. Bild: Markku Ulander / Lehtikuva

HIFK lyckades inte ta sig till final i Damligan i ishockey. I den femte och avgörande semifinalen i Kuopio var hemmalaget KalPa starkare med 3–1.

HIFK såg ut att stå för en av säsongens största skrällar då laget som steg tillbaka till Damligan inför förra säsongen tog hem segern i de två första semifinalerna mot KalPa.

Men grundserietvåan KalPa återhämtade sig snabbt efter 3–7- och 2–5-förlusterna och utjämnade semifinalserien till 2–2 tack vare segrar med 6–2 och 3–1.

Det betydde att lagen möttes i en femte och direkt avgörande semifinalmatch i Kuopio på onsdagskvällen. Och det var hemmalaget som fick fira till slut.

Emma Ritari gav hemmalaget ledningen efter drygt 25 minuters spel och Saila Saari fördubblade ledningen inför den andra periodpausen.

I den tredje perioden tände den tjeckiska stjärnan Michaela Pejzlova hoppet för IFK då hon satte 2–1 i powerplay. Men grundseriens bästa spelare Elisa Holopainen blev kvällens hjälte då hon fastställde slutresultatet 3–1 med 4.18 kvar på klockan.

KalPa ställs nu mot grundseriesegraren Kiekko-Espoo i finalerna medan HIFK får spela om bronspengen med Ilves.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning